Европски дан језика


26. септембра у нашој школи традиционално се обележава Европски дан језика.

2001. година, Европска година језика, заједнички је организована од стране Савета Европе и Европске Уније и успешно је укључила милионе људи из 45 држава учесница. Активности Европске године језика славиле су језичку разноликост Европе и промовисале учење језика.

Захваљујући првобитном успеху Године језика, Савет Европе је установио 26. септембар као Европски дан језика. Општи циљеви Европског дана језика су:
 
1.Информисање јавности о значају учења језика и проширивање палете језика у циљу повећавања степена вишејезичности и међукултуролошког разумевања;
2.Промовисање језичког и културолошког богатства Европе, које мора бити очувано и развијано;
3.Подржавање целоживотног учења језика, како у оквиру школа, тако и ван њих, било за потребе школе, посла, мобилности или из задовољства и за размену искуства.

Ни ове године нису изостале активности наших ученика и наставника. Припремљене су презентације песама, поезије и бајки на француском, енглеском, немачком, српском и ромском језику, а ученици нижих разреда су имали могућност да се упознају са основним појмовима и науче неке речи на сваком од тих језика. Учили су како се изговарају боје, броји до 10, певали на енглеском и ромском, слушали одломке Гримових бајки... А за оне који су били најбржи у учењу речи, следила је и награда.
                  
                                                                                                                                                                                                                                  Стручно веће предмета друштвених наука
Powered by WebExpress