Прослава Божића у земљама енглеског, француског и немачког говорног подручјаПрослава Божића у земљама енглеског, француског и немачког говорног подручја- развијање предузетничких компетенција код ученика

У нашој школи ученици уче три страна језика и то енглески као 1. страни језик и немачки или француски као 2. страни језик. Актив наставника страних језика посебну пажњу посвећује култури земаља чије језике ученици уче кроз различите активности и пројекте као што је рецимо и редовно учешће на дану науке, који се сваке године одржава у школи.

На тај начин ученици су у могућности да упореде културне феномене у различитим земљама у којима се говоре језици које уче.

Поводом божићних и новогодишњих празника ученици су имали задатак да представе обичаје прославе Божића и Нове године у земљама енглеског, француског и немачког говорног подручја. У сарадњи са наставницом ликовне културе једна група ученика је правила честитке са порукама на енглеском, немачком и француском. Друга група је правола украсе, трећа група ученика правила је божићне колаче, а четврта је радила на исцртавању паноа на којима су представљени обичаји у земљама енглеског, француског и немачког говорног подручја.

25. 12. 2018. у холу школе организована је хуманитарна продаја честитки, украса и колача, а сакупљен новац дониран је за лечење болесног детета.

Кроз овакву активност код ученика се развија и предузетничка компетенција као један од значајних задатака савремене наставе.

Иако у основи није планирана као таква, оваква активност спада у оквир пројектне наставе, ако се узме у обзир да су крајњи продукти рада били јавно презентовани.Уједно је и актив наставника страних језика овај пројекат представио у оквиру завршног задатка на обуци наставника за примену стандарда постигнућа.
Powered by WebExpress