КУРС У ФИРЕНЦИ
FACING DIVERSITY: INTERCULTURAL CLASSROOM MANAGEMENTОд 10. 9. 2018. до 15. 9. 2018. године, наставници и стручни сарадници наше школе: Селена Младенов, Анђелика Агушевић, Бојана Тодоровић, Драгана Лазаревић, Гордана Андрић- Милосављевић, Оливера Василијевић, Зоран Величковић и Јелена Василијевић похађали су курс FACING DIVERSITY: INTERCULTURAL CLASSROOM MANAGEMENT, у оквиру Erasmus+ пројекта „Diversity is Opportunity”, а у орагнизацији Teacher Academy EUROPASS.

Курс је одржан у прелепој, историјом, културом, уметношћу богатој Фиренци, у Италији.

Курс је трајао пет радних дана. Осим нас осморо, у нашој групи је било и двоје колега из Бремена у Немачкој. Теме курса су биле рад у мултикултуралној/интеркултуралној средини, примена различитих метода и облика рада, употреба различитих информатичких алата у свакодневном раду, пројектна настава...

Курс је протекао у радној, али веома пријатној атмосфери. Размена искустава са колегама из Немачке била је драгоцена.

Посебно можемо истаћи нашег тренера/професорку Иларију Барбиери, која је својом професионалношћу и срдачним односом са сваким од нас допринела да заиста уживамо у стручном усавршавању.

Два поподнева су била посвећена упознавању историјског развоја и културних и уметничких знаменитости Фиренце, у пратњи водича из Teacher Academy. Субота, шести дан курса, била је дан за екскурзију по Тоскани. То је свакако било незаборавно искуство!
Powered by WebExpress