Летња школаНаша школа учествује у реализацији пројекта: “Подршка ученицима ромске националности у превазилажењу последица пандемије Ковид-19 у образовању“. Пројекат ће омогућити ученицима који нису имали приступ настави на даљину надокнаде пропуштено градиво и успешније се укључе у образовање током школске 2020/21. године.

Пројекат обухвата 300 ученика из 10 градова у Србији. Спроводи га Фондација за отворено друштво у сарадњи са школама и покретом Опре Рома Србија. Путем донације, ученицима ће бити обезбеђеш школски прибор као и техничка подршка у виду таблета. Обезбеђена је и донација бесплатног интернета у трајању од годину дана.

Пројекат се реализује уз препоруку Министарства просвете, наукје и технолошког развоја, такође је укључен у Акциони план за спровођење Стратегије за развијање дигиталних вештина Републике Србије. Финансира се из средстава Фонда за образовање Рома уз учешће Фондације за отворено друштво.

Тридесет ученика наше школе похађало је Летњу наставу од 17.августа, која је трајала две недеље. Ускоро се очекује подела школског прибора и таблета који ће мотивисати ученике за даљи рад.
Powered by WebExpress