Новогодишња приредба у нашој школи26.12.2019. могли сте присуствовати нашој већ традицијоналној приредби поводом Нове године. Захваљујући идеји једне ученице осмог разреда и уз помоћ наставница Маје Пераић и Сање Алексић Лековић, и ове године се одржала.

Плесачи су певали, певачи су играли... На приредби сте могли чути прелепе композиције које је наш школски хор изводио у најбољем светлу и видети предивне кореографије које су полазници плесне секције играли уз невероватне реакције публике.

У светлуцавој празничној атмосфери, могли сте уз наше мале певаче певушити новогодишње и божићне нумере уз клавирску пратњу наставнице Сање, али и видети врло занимљиво извођење песме “When I’m Gone”, употпуњене инструменталном пратњом на чашама. Вероватно сте сви видели како су се чланови хора припремали за ту тачку, срећући их по ходницима док су на одморима увежбавали своје делове нумере.

Уз јако лепу и разноврсну гардеробу која је пратила приредбу, могли сте се уживети у причу коју су плесачи покушали да дочарају својим покретом, као на пример уз ,,Жуту ружу", уз коју су девојчице (плесачице) носиле жуте блузице док су са својим партнерима кореографски дочаравале једну нежну љубавну причу...

Своје место на подијуму је нашла подједнако занимљива извођачка тачка одељења VI3, који су изводили групну линијску кореографију уз песму Ђорђа Балашевића ,,За све је крив Тома Сојер". Песма је спонтано постала интерно препознатљива као песма одељења, захваљујући оригиналној анализи лектире коју су читали прошле школске године. Тако је већи део одељења решио да публици покаже да часови не морају бити сувопарни и једнолични, већ се ученици могу и забавити док уче.

Наравно, ако бисте желели да пробате било шта са ове прирдбе, термини хора су понедељком осмог часа и средом седмог часа, док су термини плесне секције уторком и четвртком од 17h. Дођите да се сви јако лепо забавимо.
Јована Михајиловић VIII1
Powered by WebExpress