Prva dva susreta Obrazovnog kruga


U sredu 7. marta učenici škole ‘’Djura Jakšić’’ iz Zaječara su otpočeli saradnju sa Dopunskom školom iz Istočne Francuske. U početku sa malom tremom, učenici 6. 7. I 8. razreda uspostavili su kontakt sa vršnjacima iz Monbelijara. Simpatično je bilo slušati gledati učenike vršnjake kako se medjusobno upoznaju i pričaju svoj maternji odnosno strani jezik koji uče u školi.
Profesorke Snežana Miletić I Dragana Todorović su zdušno pomagale deci u njihovom razgovoru.
Dragana Todorović, nastavnik francuskog jezika u OŠ’’Djura Jakšić’’ u Zaječaru.

Sreda, 14. mart je dočekana sa velikim nestrpljenjem u Osnovnoj školi ‘’Djura Jakšić’’ u Zaječaru jer je trebalo obaviti drugi susret sa vršnjacima iz Francuske.Kako nemaju često prilike da slušaju izvorni francuski jezik Zaječarci su izrazili želju da im se drugari iz Francuske, pored predstavljanja na maternjem predstave i na francuskom jeziku i to su veoma pažljivo slušali.
Na ovom susretu su učenici došli na ideju da razmene adrese koje imaju na društvenim mrežama kako bi se dopisivali i van zakazanih termina.Od učenika iz Francuske I njihove nastavnice Snežane Miletić, zaječarski učenici su dobili zadatak u vezi sa Ivanom Španović a oni su vršnjacima iz Francuske za naredni susret spremili kratku prezentaciju o poznatom zaječarskom pop pevaču, Željku Vasiću.
Dragana Todorović, nastavnik francuskog jezika u OŠ’’Djura Jakšić’’ u Zaječaru.
Powered by WebExpress