Представљање ученика - Миња РадојковићИмали смо ту част да причамо са Мињом Радојковић, девојчицом која иде у предшколско ОШ ,,Ђура Јакшић“.

Миња се већ од малих ногу озбиљно бави спортом. Тренира кошарку у Кошаркашком клубу ,,Тимок“, где јој је тренер Браца, а бави се и аткетиком у Атлетском клубу ,,Младост" са тренером Мишом. Њен идол је старији друг из клуба, Маца.

Миња је на свом првом такмичењу у кошарци играла у победничком тиму. Она ужива док игра кошарку, лепо јој је и осећа да тамо припада. Сматра да је тајна њеног успеха у томе што на терен не изађе уморна, већ пре утакмице одмара. Нада се да ће успети у кошарци. Она је мала успешна кошаркашица. Већ има три трафеја и много медаља, и то не само у кошарци: и на ,,Кросу РТС-а“ широм Србије је освојила сва прва места.

Иако је успешна, она све своје другове и другарице гледа на исти начин. Свој таленат показује и док се игра са вршњацима, има осећај када шта треба да уради, јако је спонтана и све ради из срца. Има велику подршку родитеља и за кошарку и за атлетику. Они је прате на свим такмичењима, јер је сувише мала да игде иде сама. А.М.VIII2
Powered by WebExpress