Поздравна реч ДИРЕКТОРА


        Драги ученици, родитељи, наставници и пријатељи ОШ „Ђура Јакшић” у Зајечару,
   Изузетна ми је част што са вама могу да поделим понос свих нас који смо део колектива ОШ „Ђура Јакшић”.
   Искуство наше школе која ради од 1960. године, велики број ђака који су се образовали и који се сада образују у ОШ „Ђура Јакшић”, традиција добре наставе, успеси на такмичењима свих нивоа, учешће у међународним пројектима, посебна брига о деци, добри услови за рад и учење, показатељи су квалитета по којем је ОШ „Ђура Јакшић” најпрепознатљивија.
   Наставни план и Програм Школе интензивно се мењао протеклих година са циљем да се до виших нивоа постигнућа ученика дође на ефикаснији и савременији начин, у складу са иновативним тенденцијама у основном образовању како у нашој земљи, тако и у свету. У достизању овог приоритета смо, у то сам уверен, и успели.
    Поносни смо што можемо рећи да у нашој школи раде наставници чији су радни успеси изванредни. Они пред ученике још у најранијој фази образовања постављају изазове и инспиришу их да померају сопствене границе у размишљању и учењу.
    Већ дужи низ година улажемо изузетно много енергије у развој наше школе. Пројекти, сарадња са локалном заједницом, са градским и републичким институцијама, предавања наших наставника, стручни семинари у нашој школи, прилози о успесима наших ученика у медијима и на сајту школе, као и учешће на разним такмичењима, престављају само неке од видљивих ефеката те енергије наших предавача и ученика.
   Укључивање у активности ресорног министарства, стручних друштава, Градске управе, локалне заједнице и родитеља резултирало је успесима на републичким такмичењима. По правилу, ученици наше школе заузимају висока места на ранг листама и успешно настављају образовање у средњим школама у Зајечару, али и у другим градовима наше земље. То нас сврстава у ред успешних школа, тако да предано посвећивање напретку наших ученика и старање о квалитетном раду предавача и сарадника у настави није изненађујуће.
   Циљеви које имамо пред собом могу се достићи само уколико се испоштује неколико важних задатака међу којима су организационо и институционално јачање, јачање професионализма, одговорности, препознатљивости и лојалности, а од успеха у реализацији тих циљева ће зависити наш даљи развој и положај у друштву.
   Поштовани родитељи, уколико размишљате да управо нама поверите васпитање и образовање вашег детета, охрабрујем вас да нас посетите и поразговарате са нашим васпитачима, учитељима, наставницима и стручним сарадницима, а они ће радо одговорити на сва ваша питања.
   Надамо се да ћете на овим електронским страницама моћи да нађете све потребне информације у вези са програмима и могућностима које пружа ОШ „Ђура Јакшић” у Зајечару, а можете нам се и лично обратити за све информације, уколико их нема на школском сајту. Радо ћемо вам изаћи у сусрет и пружити сва обавештења која су вам потребна.
   ОШ „Ђура Јакшић” је ту да се постара и пружи квалитетно образовање и васпитање, уз ефикасан и професионални рад наших наставника који су у стању да испоштују све захтеве које намеће савремено доба.


Саша Војновић

Powered by WebExpress