ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИКAudience

Français facile / Лаки француски језик

https://www.francaisfacile.com

Овај сајт нам помаже у проширивању знања француског језика. Често га користимо на часовима додатног рада јер су садржаји прилагођени учењу. Најпре је дато објашњење граматичких садржаја у виду клипа или текста, онда се ради тест и, што је најбоље, постоји провера тачности теста. Тестови су дати по нивоима, тако да их сви ученици могу радити.

IMG_20180516_145642 (Medium).jpg

PETI SUSRET ZAJEČARA I ISTOČNE FRANCUSKE

U sredu, 16.maja, po peti put su se sastali učenici iz škole „Đura Jakšić“ iz Zaječara sa svojim vršnjacima iz istočne Francuske. Nakon svih prazničnih dana, ovaj susret je s nestrpljenjem dočekan. Učenik sedmog razreda Vladimir Kuzmanović je prezentovao Đavolju varoš. Želeli smo našim drugarima iz istočne Francuske približiti lepotenašeg kraja, pa su Isidora i Luna (VI razred) pripremile kratku prezentaciju Gamzigrada, tj. arheološkog nalazišta Felix Romuliana. Drugari iz Francuske su uzvratili prezentacijom o Subotici i francuskoj valuti. Učenici su uspešno, sa željom da se ne prekida susret, prevazilazili sve tehničke probleme koji su nam se usput javljali. Iako umorni, nakon skoro celodnevnog boravka u školi, učenici nisu posustajali u održavanju dobre atmosfere tokom susreta. Pri kraju druženja, koje je trajalo više od sat vremena, učenici iz Francuske su „proverili“ naše poznavanje francuskih jela. Učenicima iz Srbije su drugari iz Francuske opisali pojedine francuske specijalitete za koje ovdašnja deca nisu čula. Susret smo himnama. Obostrano je pevana srpska himna, dok su samo učenici iz Francuske otpevali Marseljezu.
Za sledeći susret dogovoreno je da, putem kviza, vidimo koliko deca iz Francuske poznaju neke činjenice o svojoj otadžbini, tj. otadžbini njihovih baba i dedova, a oni nama pripremaju iznenađenje.
Profesor francuskog jezika
Dragana Todorović
OŠ“Đura Jakšić“ Zaječar

Powered by WebExpress