PROJEKAT „Otvorena vrata iza zatvorenih vrata“Poštovani/poštovane,

sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je konačno sa radom počelo online savetovalište. Projekat “Otvorena vrata iza zatvorenih vrata”, realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji sprovodi Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SКGO), a sprovodi ga Кancelarija za mlade grada Zaječara.


www.onlinesavetovaliste.rs


U okviru projekta predviđeno je pokretanje online savetovališta koje je potpuno besplatno za sve građane kojima je potrebna pomoć.

U okviru sajta, postoji i forum gde korisnici mogu slobodno da razmenjuju svoja iskustva, probleme i ostvaruju komunikaciju. Projekat omogućava rešavanje problema komunikacije između institucija i ljudi, ali i da spaja one sa sličnim problemima, kako bi se lakše integrisali u društvo i načinili prvi korak ka društvenoj prihvaćenosti.

Ovaj sajt je centralizovano mesto za koje je potrebna samo internet konekcija, bez otkrivanja identiteta.

Projekat „Otvorena vrata iza zatvorenih vrata“ ne umanjuje važnost zvaničnih institucija, niti isključuje njihov rad, naprotiv, on samo spaja, umrežava i posreduje u komunikaciji između pripadnika institucija i osoba sa problemima.

Svakog radnog dana, sa korisnicima sajta (koji su anonimni) je neko iz našeg Tima sa kim mogu porazgovarati o svojim problemima i dobiti savet.Veoma važan deo čitave priče je činjenica da je projekat nastao nakon Javne rasprave prilikom usvajanja LAP-a za mlade, gde su se mladi izjasnili da je jedan od najvećih problema na lokalu, nepoverenje u institucije i priznali da se retko obraćaju za pomoć nadležnim institucijama te često bude kasno za rešavanje odredjenih problema.

Molim vas da projekat ispromovišete u školama i ponudite mladima i njihovim roditeljima savetodavne usluge u okviru sajta, a sve u cilju kreiranja sigurnije i bolje zajednice Prijatan dan.


Nenaslovljeni dizajn (10).png


Powered by WebExpress